Taktil stimulering

Jag har gett taktil stimulering till alla åldrar och till handikappade så vet jag att de flesta njuter väldigt av massagen. Muskler slappnar av, tankarna lugnar ner sig och ett tillfrisknande börjar ske. Många har kunnat sluta med värkstillande tabletter. Eftersom det är kravfyllt och stressigt i vårt samhälle behöver alla komma till lugn och harmoni för att må bra, hålla sig friska och fatta de rätta besluten i livet.

Metoden Taktil stimulering utarbetades av Gunilla Birkestad på 1990 talet. Det som sker i din kropp när du får en taktil behandling är framför allt att den minskar dina stresshormoner samt stimulerar hormonet oxytocin som ger lugn och ro. Hela din kropp slappnar av på ett lugn och mycket behagligt sätt. När kroppen får möjlighet till avslappning kan den få möjlighet att läka sig själv.

Under behandlingen blir du inbäddad på massagebänken i varma handdukar när du tagit av alla kläder utom trosor/kalsonger. Jag sätter på rogivande musik innan behandlingen börjar. Jag börjar med fötter och ben och går vidare sedan på framsidan därefter får du vända dig och även få massage på baksidan av kroppen. Jag använder olja under massagen och lugna rörelser efter ett bestämt mönster. Behandlingen tar allt som allt en timma, med samtal före och efter behandlingen. Efter behandlingen kan du känna dig lite frusen samt lugn och avslappnad.

DSC_0196
Här ges en taktil stimulering behandling

Taktil stimulering är lämpad för både gammal som ung. Särskilt bra om du har något handikapp eller känner dig stel eller stressad. Har du varit med om något traumatiskt så kan det vara bra att genom massage ta hand om dina känslor. Eftersom det är en mjuk behandlingsform läker den dig på ett lugnt och behagligt vis.

När du får en taktil behandling så kan du be om att du får reki healing samtidigt, det är ypperligt att kombinera. Du behöver inte veta vad du har för problem innan du kommer till mig. Men det som kan vara bra för mig att vet är om du har ont någonstans så att jag tar försiktigt där.

Hur många gånger du behöver gå beror är svårt att säga men vill du sätta igång en läknings process då kan man börja med att ses tre gånger första veckan. Två gånger nästa vecka och därefter en gång per vecka under några veckor. Sedan kanske någon gång i månaden under en tid tills alla besvär är över. Eller så kan du kan komma lite då och då, bara för att må gott!

Du behöver inte förbereda dig innan behandlingen men efter är det bra om man har möjlighet att ta det lite lugnt så behandlingen får möjlighet att verka. Bra är att dricka mycket vatten efter för att rena kroppen.

Jag har tystnadsplikt i allt jag gör i min verksamhet. En del kan vara lite rädda för vad som ska komma fram under en behandling men det kommer aldrig fram något som man inte vill ska komma fram.

Boka dina behandlingar via telefon eller e-mail