Zonterapi

Efter att ha arbetat med zonterapi sedan 1995 så har jag sett många goda resultat på tillfrisknande alltifrån akuta ryggskott till barnlöshet. Eftersom kroppen har en underbar självläkande förmåga och vill vara frisk bara den får lite hjälp på vägen så tycker jag det är en mycket effektiv behandlingsform.

Zonterapins ursprung är inte helt klarlagt men troligtvis från ursprungsbefolkningar som Indianerna. Metoden föll i glömska för att sedan återupptas på 1900 talet.

På hela kroppen har vi olika zoner som kan stimuleras för att ge kroppen en möjlighet till självläkning. Under fötterna har vi själva grundsystemet. Man kan likna det vid en karta över kroppen. När man stimulerar ett område som t.ex. ryggen så löses blockeringar upp och man skickar signaler upp till ryggen att börja läka sig själv.

Under en behandling får du får ligga eller halvsitta på behandlingsbritsen och jag vill komma åt framförallt fötter och underben under behandlingen. Under behandlingen pratar vi om dina problem och var du känner att det gör ont. För ont gör det på de zoner där problemen finns. När smärtan minskar har vi startat självläkningen. Jag avslutar behandlingen med en mjuk massage. Du kan också alltid be mig koppla på healingkraften samtidigt du får en zonterapi behandling.

Här behandlar jag zoner som finns under fötterna.
Här behandlar jag zoner som finns under fötterna.

Efter en behandling kan man till och med känna att besvären ökar samma dag eller dagen efter för att sedan försvinna bort. Behandlingen är lämpad för de flesta fysiska problem samtidigt som den löser upp psykiska blockeringar.

Om du tar några speciella mediciner eller har något inopererat i din kropp som tex. en höftled så är det bra att jag vet det innan behandlingen.

Hur många gånger som behövs gå är lite svårt att säga men har du ett akut behov såsom ett ryggskott behöver vi träffas några gånger tätt för att sedan glesa ut till någon gång i veckan tills besväret är helt borta. Du kan också komma i förebyggande syfte för att hålla alla organ vitala och starka.

Du behöver inte tänka på att förbereda dig innan. I vårt samtal när du beställer tid har vi redan pratat om ditt behov och om just zonterapi är lämplig behandling för dig. Efter en behandling är det bra att ta det lite lugnt och låta kroppen få tid att läka samt att dricka mycket vatten.

Jag har tystnadsplikt i allt jag gör i min verksamhet. En del kan vara lite rädda för vad som ska komma fram under en behandling men det kommer aldrig fram något som man inte vill ska komma fram.

Boka dina behandlingar via telefon eller e-mail